top of page

E V A

Eva Kaijser började sin journalistiska bana som reporter på lokalradion i Blekinge. Därefter följde några år på Radio Stockholm och vidare på Sveriges Radio, där hon arbetat på P1, P2 och P3.

1992 var hon med om att starta den privatfinansierade stationen Radio Q som sände fram till sommaren 1995. De intensiva åren har hon och ett femtontal andra anställda beskrivit i boken ”Radio Q – ett kvinnligt radioäventyr”. Boken kan beställas från Latona för 150 kr.

www.radioq.se presenteras medarbetarna och många av programmen. Kungliga Biblioteket i Stockholm har också lagt upp ett arkiv över Radio Q:s alla sändningar. Det arkivet når du här.

2005 skrev Eva tillsammans med Monika Björk boken ”Svenska Hem – en passionerad affär”. Den utgjorde underlaget för en utställning på Stockholms Stadsmuseum och inspirerade även till SVT:s dramaserie ”Fröken Frimans Krig”.

 

På Gidlunds förlag har Eva våren 2022 kommit ut med en bok om sin farmor Anna Kaijser, den första svenska kvinnan som för mer än 100 år sedan kombinerade sitt arbete som läkare med sin roll som mamma. Läs mer hos Gidlunds.se

bottom of page