E V A

Eva började sin journalistiska bana som reporter på lokalradion i Blekinge. Därefter följde några år på Radio Stockholm och vidare på Sveriges Radio, där hon arbetat på P1, P2 och P3.

1992 var hon med om att starta den privatfinansierade stationen Radio Q som sände fram till sommaren 1995. De intensiva åren har hon och ett femtontal andra anställda beskrivit i boken ”Radio Q – ett kvinnligt radioäventyr”. Boken kan beställas från Latona för 150 kr.

www.radioq.se presenteras medarbetarna och många av programmen. Kungliga Biblioteket i Stockholm har också lagt upp ett arkiv över Radio Q:s alla sändningar. Det arkivet når du här.

2005 skrev Eva tillsammans med Monika Björk boken ”Svenska Hem – en passionerad affär”. Den utgjorde underlaget för en utställning på Stockholms Stadsmuseum och inspirerade även till SVT:s dramaserie ”Fröken Frimans Krig”.

2018 debuterade Eva som dramatiker, när hon ännu en gång tillsammans med Monika Björk stod stod bakom "Nacka tupp" på Klara soppteater. Det var en fri berättelse där en trött Anna Whitlock fick oväntat besök av den unga journalisten Ester Blenda Nordström.

Latona på sociala medier 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2018 Latona Ord & Ton byggd av Olof Dahlberg med Wix.com