top of page

O L O F

Olof Dahlberg har ägnat större delen av sin yrkesverksamhet åt utrikesjournalistik.

Efter en pol mag vid Stockholms universitet arbetade han i två decennier i olika funktioner på Dagens Nyheter, bland annat som utrikeschef och korrespondent i Paris.

 

Därefter var han ett par år programledare och producent på Sveriges radios samhällsredaktion.  Sedan jobbade han med utrikesfrågor inom SVT på Aktuellt, 8 dagar och Agenda. Men framför allt var han under ett decennium ansvarig redaktör för Dokument utifrån.

I SVT:s underhållningsprogram TV-huset har han också i ett par år fungerat som domare i frågetävlingarna Kvitt eller Dubbelt och Ljushuvudet. 

 

Han har även arbetat några år med inköp av musik- kultur- och vetenskapsfilmer åt Axess TV.

Olof har haft uppdrag i föreningslivet, bland annat under många år som ordförande i Skaradjäknarnas förening i Stockholm. I tre år var han ordförande i Reportrar utan gränser.

 

Yttrandefrihets- och pressfrihetsfrågor ligger honom varmt om hjärtat. Olof är aktiv körsångare. Han har också hand om familjebolaget Latona Ord & Ton och sköter dess hemsida.

Våren 2018 kom han ut med "Trädet och stenen", en berättelse baserad på hans barndom i Forshem, en liten västgötsk by vid Kinnekulle. 

bottom of page