top of page

T O V E

Tove Dahlberg är sångerska med inriktning på opera och klassisk musik. Hon har framträtt på flera av Europas operascener såsom Covent Garden och Glyndebourne i England, operan i Bryssel,  i Aix-en-Provence och Lyon i Frankrike.

 

De senaste åren har hon varit mer verksam i Sverige. Våren 2012 gjorde hon Cleopatras roll i Folkoperans uppsättning av Händels opera "Julius Caesar". 2017 gjorde hon en av de bärande rollerna i Sven David Sandströms nyskrivna kyrko-opera "Under en kvinnas hjärta" vid Piteå kammaropera.

 

Våren 2023 doktorerade Tove i ämnet Opera vid Stockholms konstnärliga högskola. I sin avhandling undersökte hon operasångarens konstnärliga handlingsutrymme utifrån frågeställningar om genus och gestaltningsnormer. Se mer här

Tove sjunger gärna romanser och är en aktiv konsertsångerska. Hon framträder regelbundet i kyrkor runtom i Sverige. Hon är också jazzsångerska utbildad vid Kungl Musikhögskolan i Stockholm och kan anlitas i många olika sammanhang, allt från begravningar och konferenser till privata tillställningar och företagsfester.

 

Läs mer på www.tovedahlberg.com Man kan även se och lyssna på Tove på Youtube

Foto: Maria Lindvall ©

Tove är också en av artisterna i en musikfilm till minne av Auschwitz producerad av  BBC. Filmen fick en Emmy för bästa kulturproduktion.

Mozarts C-moll-mässa är en av Toves favoriter. På den här skivan en inspelning med Tove från Handel & Haydn Society i Boston.

bottom of page