En hemlig plats 

 

Den platta stenen är Anders hemliga ställe. En mystisk kraft strömmar in i honom från stenen och från trädet ovanför – allt hänger ihop.

 

Gå in i huvudet på en femårig pojke och var med honom tio år framåt. Följ hans utveckling från litet barn till eftertänksam tonåring – hans tankar och tillvaro i en västgötsk by vid mitten av 1900-talet. Tidigt känner Anders att flickor är roligare att leka med än andra pojkar. Tjejer är mera spännande.

Pappa kyrkoherden säger att Gud är god och har makt över allt, människor och djur och hela världen. Men varför finns då så mycket ont? Det har Anders svårt att förstå.

I  tonåren gnager tvivlet mer och mer. Är det människorna som skapat Gud i stället för tvärtom? Frigörelsen från föräldrarnas kristna tro är inte bara en kamp för Anders, den känns som ett tungt svek. Och han kan ju ha fel - tänk om Gud ändå finns?     

  OMDÖME OM BOKEN    Lisbeth Gustafsson, journalist och författare:

  ”Det är en mycket fin och välskriven bok…Med stor spänning följde jag Anders genom konfirmationen  och den drabbande känslan av svek när han satt kvar i bänken under kommunionen året efter…    Jag är också  övertygad om att många av våra generations-kamrater och deras barn känner igen sig i den livsåskådning som

Anders så naturligt uttrycker genom sin kontakt med "träd och stenar”. 

på Klara Soppteater

Monika Björk och Eva Kaijser debuterade hösten -18 som dramatiker. Soppteatern i Stockholm fortsätter att spela "Nacka tupp", nu på den tillfälliga scenen "Under fontänen". Det är en fri berättelse där en trött Anna Whitlock får oväntat besök av den unga journalisten Ester Blenda Nordström.  I rollerna: Odile Nunes och Edda Edlund. Boka biljetter här

Foto: Markus Gårder

Nacka tupp
Heading 1

Latona på sociala medier 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2018 Latona Ord & Ton byggd av Olof Dahlberg med Wix.com

Pennae in undas

Latinska dikter - nyskrivna och med klassisk touch